|
|
|
|
|
1 Lamme- eller gedekølle, lamme-eller gedebov, lamme- eller gederyg, en udbenet kølle eller bov er hurtigere stegt og nemmere at skære, størrelsen af køllen eller boven afgør hvor mange der er til. Hvis du anvender ryg steges den hel og efter stegning tages kødet af benene, obs. der er kød på begge sider af benene. 100-200 ml alm. madolie 1-3 fed hvidløg evt. rosmarin evt. timian evt. oregano salt peber 2-3 kartofler pr.person, som skrælles eller vaskes godt og skæres i skiver, der kan anvendes frosne skiveskårne kartofler vand evt. mornay sauce
Denne opskrift egner sig til den hurtige, lækre til uventede gæster, men kan selvfølgelig også anvendes mere planlagt. Men man tager en frossen lammekølle eller gedekølle - størelsen skal passe til antallet af sultne og deres appetit. Tænd ovnen på 175 - 200 grader Så laver du en blanding i et glas af ca 100 ml olie tilsat 1-3 fed presset hvidløg samt evt rosmarin, timian og oregano alt efter din smag. Køllen lægges i en stor bradepande. Blandingen pensles ud over køllen, hvorefter der drysses salt og peber på(det kan nu hænge fast i olien, men vil synke til bunds hvis det blandes i olien). Penslingen gentages flere gange under stegningen Der hældes ca 1 cm vand i bradepanden. Køllen sættes nu i ovnen Efter ca. 1-1½ time tilsættes skiveskårne kartofler, kartoflerne fordeles rundt om køllen, kartoflerne drysses med salt og der tilsættes evt. lidt mere vand, der kan evt suppleres med mornay sovs.( Hvis du anvender frosne skiveskårne kartofler skal de lidt senere med i ovnen da de er forstegte). Stegetid, afhænger af køllens størrelse, men beregn ca 2½-3 timer, anvend stegetermometer, ved 85-90 grader er det stegt.Til retten kan serveres grøn salat eller årstidens grøntsager, let kogte bønner kan anbefales.
|
|
|