Livet på et lille sted på landet
Mandag d. 5/4-2004

Tiden flyver afsted, arbejdet tager en stor del af tiden nu.
Vinteren er gået med en opereret fod som skulle have ro og ikke måtte støttes på i 9 uger, føj det var lang tid at sidde stille i en stol og se alle andre måtte knokle med at passe farmen, fra 7 nov til 5 januar, sikke en vinter!!!
Nu er det heldigvis ovre, den 27 februar startede jeg igen på ITA og her er jo et utal af vagter at tage ekstra, så man behøver ikke at kede sig.
Foråret er kommet til Koholm, græsplænen gror, og klipningen er startet i sidste uge, tidligt men nødvendigt!!
Fårene er klippet, igår fik de ormekur og kom på ny fold.
Gederne står for tur snarest til at blive ordnet med klove og ormekur m.m før de skal ud på græs!!
Køerne går højdrægtige rundt og jeg venter kalve meget snart, så det spirer alle steder, der er 5 dejlige sorte lam på marken og flere er på vej.
Hønsene er inde i øjeblikket, ræven var en lidt for flittig gæst og de nye hvide høns er så flyvske at de flyver ud af hønsegården så der var høns allevegne!! Jeg har købt hønsetråd til at lægge over hønsegården, det skal jeg have sat op når der bliver en ledig stund til det.
Men det har hjulpet på mængden af æg at de nu alle lægger æg i hønsehuset og ikke rundt omkring alle vegne. Desværre koster det også noget mere foder når de ikke selv går ud og finder noget rundt omkring.
Men planen er hen over sommeren at få udvidet hønsegården så det bliver muligt at køre ind med grønt og andet godt til dem!!!
Jeg føler det går fint nu, jeg savner da Jesper meget, men jeg har vænnet mig til at klare tingene selv og bede om hjælp til det jeg ikke kan selv.
Jeg har fået lagt Herregårdssten på gårdspladsen foran huset, det er blevet rigtig flot og jeg er sikker på det også bliver praktisk at kunne feje eller højtryksrense!!
Så der sker mange ting, måske er det også derfor at det kniber med så tit at komme herind og berette om livet på landet.

Torsdag den 5 juli 2007

Ak ja det er rigtig længe siden jeg har været her inde og skrive, men det har vist sin naturlige forklaring!!
Nu vil jeg efter en særdeles regnfuld dag prøve at skrive lidt om hvad der foregår her på Koholm.
Idag er der kommet 50 mm regn !!!!!!!!!!!!!!
Siden i søndags hvor juli måned startede er der her på Strandvejen kommet 77 mm!!!!!!!!!!!!
Om få dage får hjemmesiden nyt navn, så kommer den til at hedde walmod-larsen.dk
Til at starte med da Jesper var død tænkte jeg lidt på at skære ned, dvs nogle af de køer og en tyr blev solgt og slagtet, men så efter få måneder kom naboen, Paw og havde lige nogle gode tilbud med nogle kvier og i løbet af 14 dage var marken pyntet med 7 herefordkvier samt en krydsningskvie, mest noget simmentaler tror jeg, en lysebrun pæn kvie, men hun bestemmer en del, og inden hun havde været her en time havde hun fundet ud af at der var mælk at hente hos koen, som jo gik med 2 kalve, så hun kunne bare jage tyrekalven væk og så tage for sig af retterne!!!!!!!!
Det er gået meget godt på den måde at tyren har klaret sig og hun patter stadig sammen med den kviekalv som er koens egen!!!
Jeg har også besluttet at få ænder og gæs igen, livet må jo gå videre selvom det på nogle dage kan føles rigtig svært og jeg tænker det må være en ond drøm, men ak nej.det betyder at til jul vil man igen kunne sætte tænderne i fjerkræ herfra.
Fårene er i år alle kørt til Gerlev og går derude og græsser, jeg er noget spændt på at komme derud efter denne våde dag. Der er faktisk 6 forholdsvis små lam derude, de er født derude først i juni, men til nu har de klaret sig fint.
Gederne går endnu alle herhjemme, det var min plan at ordne klove osv. og så sætte nogle geder til Gerlev og nogle på en fold nede ved fjorden og så også en flok på Åsen, men vejret har bestemt drillet.
Det så så lovende ud først på sommeren hvor vi fik lavet wrap en hel måned tidligere end sidste år, men nu ser det hele noget trist ud!!!!
I juni kom der 125 mm regn her!!!!!
Det er også blevet til en Border mere,  Jessi, som er en korthåret sort/hvid tæve der er født 30 marts, en lille frækkert med en masse energi, men det er spændende, jeg har brugt en del tid på at gå til træning med Glen og jeg er rimelig tilfreds med hans udvikling.
Nu vil jeg satse på at vende tilbage snart igen 

 

Tirsdag den 22/2-05
🤩Vi er lige nu i en travl tid her på gården, får oggeder får lam og kid, idag er det blevet til et sæt gedetrillinger, samt tvillinge lam.
Det er gået fint for alle, så er det en fornøjelse og sjovt at følge med til.
De var også store de kid der blev født selvom det var trillinger, de vejede 3,0 og 2,7 og 2,6, det er 2 bukke(drenge) og en gimmer(pige), deres mor er en af vore gode malkegeder, og det var ikke ventet at hun fik trillinger.
Lammene der blev født var også store, men deres mor er et "gammelt" trænet dyr, som har fået mange lam tidligere, så det var forventet at det ikke ville give problemer.😀
Torsdag d.24/2-05
Undnu en dag med travlhed i stalden, på få timer var der kommet 4 lam og 2 kid, desværre var det ene kid død og det andet var moren noget uinteresseret i, nok fordi fødslen havde været svær, men efter en tur inde i køkkenet så hun havde fået varmen samt lidt råmælk i sonde gik det bedre og moren havde fået det bedre så nu kunne hun bedre passe den lille.
 Trillingerne trives i bedste velgående, men det er tydeligt at deres mor har travlt, hun hviler en del.
De 2 får der lemmede var helt tæt på hinanden mens de fik lam, så lammene kunne ikke finde ud af hvem der var deres mor, alle 4 lam fik lov at sutte hos begge får.
Onsdag den 23/2-05
Igen idag blev det til 2 kid, men nu er dyrene lukket inde, så vi kan spare at miste nogen til rævene, men det slutter snart, så bliver de kid og lam der er så store at de ikke går med ind når der fodres og så kan jeg ikke lukke døren, så det må nydes så længe det er muligt.
Ellers har dagen ikke budt på noget særligt. Det er bidende koldt, men al den sne vi var truet med er heldigvis ikke kommet.
Søndag den 27/2-05
Frost og en masse kulde har præget weekenden, og det sætter sine spor på det man får lavet udenfor. Travlhed med arbejde i DcH(Danmarks civile Hundeførerforening) har også sat sit helt store præg på weekenden.
For at beskytte de små lam og kid mod ræven, lukker vi dem ind hver eftermiddag, det største problem er, som vi også kender fra tidligere år, når lammene er ca. 14 dage gamle er de ikke så afhængige af deres mor, så når alle de voksne går ind for at spise så leger lammene "tag fat" eller "hvem kommer først" konkurrence, og så er de ikke til at få ind, i øjeblikket kan jeg fange de sidste som ikke går ind, frivilligt, men snart vil det slutte, de kan nemlig løbe meget hurtigere end mig!!!!
Igår havde jeg så den store glæde at få hjælp af Mille, vores "halve hyrdehund" hun er blanding af Border Collie og Flatcoated retriever, men har ofte noget svært ved at styre sig, så hendes hyrderi bliver for voldsomt, og virker modsat end det jeg ønsker, men i går lykkedes det, det sidste lam der ikke selv var gået ind, løb ud gennem hegnet da jeg ville fange det, og derude fik jeg så hjælp af Mille, hun fik lammet til at blive passivt, så jeg kunne tage det og sætte det ind i stalden.
Mandag d. 28/3-05
Tiden flyver afsted her ude på landet, jeg kan jo se det næsten er en måned siden jeg sidst skrev et indlæg i dagbogen.
Påsken er nu næsten slut, men har bestemt været præget af stor aktivitet.
Vi har bygget et legehus/pumpehus, formålet er at holde vandet frostfrit om vinteren, men udseendet af huset er som et legehus, hvor der er kælet for alle detaljer. Vi håber at Anna vil få glæde af det.
Jeg har klippet får, der er desværre endnu langt til målet, men godt begyndt er halvt fuldendt, det helt store positive er den klippebænk som vi anskaffede sidste år, som nu har stået sin prøve, jeg forstår ikke hvordan jeg tidligere har klaret mig uden, og så kan vi nu også selv slibe knivene til den elektriske fåreklipper, det sparer mange penge, men betyder også at de kan slibes når de trænger!!!!
Og så det helt store, vores gamle ko Musse, lagde sig, som forventet, for at kælve i lørdags eftermiddag, men ak, i går morges måtte vi have dyrlæge, da kalven endnu ikke var født, vi fik en dejlig frisk kviekalv ud, men ak, Musse kunne ikke rejse sig, så vi var begyndt at tænke på nødslagtning, men heldigvis her til morgen kunne mor og datter forenes, da hun havde rejst sig og kunne lukkes ind til kalven, som vi har døbt, PÅSKE. Heldigvis en lykkelig udgang af søndagens drama!!!!
Idag sidder jeg så herinde med feber og masser af snot og hosteri. Se billederne fra Påsken på billedsiden.